Flower Drop: Kunstneren Molly Haslund taber blomster i Amager Centret

11. maj 2022

Pressemeddelelse

Billedkunstner Molly Haslund tiltrak nysgerrige blikke en fredag eftermiddag i Amager Centret, hvor hun med performancen ”Flower Drop” satte fokus på mellemmenneskelig venlighed med en overdimensioneret buket friske blomster i sin favn. Et øjeblik fra Haslunds performance, kan nu opleves som en del af udstillingsplatformen ”FABRIKKEN Afd. AC” på centerskærmene frem til udgangen af juni, hvor performancen også kan opleves live igen.

Iført et stiligt jakkesæt går kunstner Molly Haslund rundt i og omkring Amager Centret med en kæmpe buket af solsikker, pæoner og roser. Hun går ned ad de lange centergange og krydser Amagerbro Metrotorv, mens hun koncentrerer sig om at holde sammen på blomsterbuketten, der er så stor, at den næsten skjuler hendes skuldre og ansigt. De farverige blomster tiltrækker opmærksomhed fra de omgivende centergæster, fodgængere og cyklister. Indimellem taber hun en enkelt blomst og går videre, som om hun ikke har bemærket det.


Venlige centergæster samler blomsten op og løber efter kvinden med den enorme buket for at give hende den tabte blomst igen. Som tak får de lov til at beholde blomsten, og eftermiddagen kan forsætte efter dette uventede øjeblik af gensidig venlighed, nu med en blomst som memento.


Et vidnesbyrd fra et øjeblik delt mellem tilfældige mennesker kan frem til og med d. 30. juni, opleves i flygtige glimt på infoskærmene rundt om i Amager Centret. Man kan også finde et fastfrosset øjeblik på tryk, som en hilsen til dem, der besøger den lokale blomsterhandler, AC Blomst. En særlig tak skal lyde til AC Blomst, som står bag den pompøse buket, der er centrum i Haslunds performance i Amager Centret.


Performancen ”Flower Drop” kan opleves live i Amager Centret fredag den 24. juni kl. 15 – 16 efterfulgt af en finissage fra Kl. 16 – 17 i centrets gårdhave, med mulighed for at møde kunstneren over et lille glas og få en blomst med sig hjem til weekenden. Alle er velkomne.

Et møde omkring blomster og poesi

I blomsternes egen verden findes fænomenet ”flower drop”, som på dansk dækkes af et enkelt og sjældent set billeddannende ord ”blomstringsdråbe”. ”Blomstringsdråbe” beskriver den flygtige bevægelse, som sker når blomster eller knopper, der ser sunde og veludviklede ud, pludseligt, og umiddelbart uforklarligt, falder af planten.


”Flower Drop” er en performance af Molly Haslund som blev vist første gang i juni 2021 ved Den Frie Udstillingsbygning i området omkring Oslo Plads. Nu har Haslund genskabt performancen i kontekst af Amager Centret til udstillingsplatformen FABRIKKEN Afd. AC.


Som en del af Molly Haslunds bidrag til FABRIKKEN Afd. AC afholdes den gratis workshop ”Sig det med Blomster” søndag den 12. juni kl. 11 -14 på 1. sal i Amager Centret. Workshoppen bliver til i samarbejde mellem Molly Haslund og billedkunstner og forfatter Tomas Lagermand Lundme og arkitekt og papirelsker Lawrence Ebelle. Her kan både voksne og børn lære at lave deres egne, smukke blomster i crepepapir. På papirblomsterne bliver der bundet et lille, individuelt vers skrevet på dagen af Tomas Lagermand Lundme til hver centergæst. Blomst og poesi kan man tage med sig hjem, som endnu et vidnesbyrd om et flygtigt møde med blomsten som omdrejningspunkt – denne gang på en søndag eftermiddag. Workshoppen er gratis og åben for alle.

Om FABRIKKEN Afd. AC

FABRIKKEN Afd. AC åbnede i september 2020 og viser skiftende værker af forskellige danske kunstnere i Amager Centret. ”Flower Drop” af Molly Haslund er den – ind til videre – syvende og sidste udstilling på platformen, der siden åbningen har præsenteret værker af kunstnerne Henrik Plenge Jakobsen, Søren Hüttel, Esben Weile Kjær, Michelle Eistrup, Siska Katrine Jørgensen og senest Camilla Berner. Udstillingen af billedkunstner Molly Haslund, kan opleves i centret til og med 30. juni. Til kunstoplevelserne knyttes forskellige kreative aktiviteter og events. Læs mere om FABRIKKEN Afd. AC her.

FABRIKKEN Afd. AC er initieret af FABRIKKEN for Kunst og Design i samarbejde med Amager Centret. Projektet er støttet af 15. Juni Fonden, Statens Kunstfond, Ny Carlsbergfondet, Amager Øst Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg, Det Obelske Familiefond og Amager Centret. Blomsterbuketten til performancen “Flower Drop” er sponsoreret af AC Blomst i Amager Centret.

Om Molly Haslund

Billedkunstner Molly Haslund arbejder performativt og skulpturelt. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og Glasgow School of Art i Skotland. Hendes værker spænder over selvbiografiske og musikalske optrædener, scenografiske installationer og koreograferede performances i det offentlige rum. Med skiftende strategier undersøger hun, hvordan identitet, sociale hierarkier og normer er tæt forbundne med, og forhandles via, kropslig gestik, kulturelle ritualer og indretningen af vores omgivelser. I de enkelte værker er konkrete steder, historisk arkivmateriale eller trivielle genstande og situationer fra hverdagen afsæt for Haslunds subtile interventioner. Tematisk beskæftiger hun sig med mekanismerne i mellemmenneskelige relationer, ligesom hun med et absurd-humoristisk twist rejser spørgsmål om repræsentationens natur, samtidens socioøkonomiske rationaler såvel som individets autonomi og handlefrihed i en moderne verden. Læs mere om Molly Haslund på kunstnerens hjemmeside: www.mollyhaslund.com.

Om FABRIKKEN for Kunst og Design

FABRIKKEN for Kunst og Design er Danmarks største atelierfællesskab, hvorfra over 60 kunstnere og designere dagligt skaber kunst til ind- og udland. FABRIKKEN tilbyder attraktive faciliteter for kunstproduktion i Hovedstaden og arbejder for at styrke vilkår for kunstproduktion. FABRIKKEN faciliterer desuden residency-programmer for internationale kunstnere.