FABRIKKEN Afd. AC

Udsnit af Ultramarint og gult rotorrelief af Henrik Plenge Jakobsen, 2020

FABRIKKEN Afd. AC er en udstillingsplatform, der gør samtidskunsten og den kunstneriske proces til en del af indkøbsturen, i den amagerkanske center-kranspulsåre; Amager Centret. Spiret af den nye, covide virkelighed, har FABRIKKEN for Kunst og Design i samarbejde med centret, skabt en ny platform for kunstoplevelser i utraditionelle rammer, hvor kunsten er på display selv udenfor almindelig kontortid. Og hvor kunsten skal være for alle.

Platformen er flydende og låner midlertidigt tomme rum, vægge og lommer til udstillinger, workshops og events, der imødekommer både centergæster og kunstpublikum. Det første værk på FABRIKKEN Afd. AC blev monteret i september 2020.

FABRIKKEN Afd. AC er et lokalt non-profit outreach- og formidlingsprojekt initieret af FABRIKKEN for Kunst og Design og støttet af Amager Centret, Amager Vest Lokaludvalg, Amager Øst Lokaludvalg, Statens Kunstfond, Ny Carlsbergfondet, 15. Juni Fonden og Det Obelske Familiefond

Nu i Afd. AC:

#5: Siska Katrine Jørgensen
“Flydende konsistenser løber altid nedad’, 2021
Butikslokale på den nye gang på 1. sal, overfor The Athlete’s Foot.
Fra 12. november 2021 – 20. februar 2022

#4: Michelle Eistrup
“CPH: Junctions & Checkpoints’, 2021
Lounge-området på den nye gang på 1. sal, overfor Pakkeservice.
Fra 28. august 2021 – 8. december 2021


#3: Esben Weile Kjær
“Advertise, hypnotise, traumatise”, 2021
Høje Gågade, på begge sider af gangbroen til P-huset. Synlig fra stueplan og 1. sal.
Fra 25. juni 2021 – januar 2022


HVORFOR

FABRIKKEN for Kunst og Design er et hus, hvor der produceres samtidskunst. Det er en arbejdsplads og dørene er oftest lukkede for offentligheden, for kunstnerne skal have arbejdsro. Samtidig ønsker vi at dele oplevelsen af samtidskunst med de mennesker, der bor omkring FARBRIKKEN på Sundholm. Og gøre det på en uformel måde, i en sammenhæng, hvor publikum er bredt og mangfoldigt.
Derfor er Amager Centret den bedst tænkelige platform. Kunsten skal ud til folket, og folket er i Amager Centret.


FABRIKKEN Afd. AC er vores bidrag til at gøre besøget i Amager Centret til andet og mere end en indkøbstur. Og samtidig udbrede kendskabet i offentligheden til, hvad nutidens kunst er og kan. De udstillende kunstnere er udvalgt ud fra, hvad platformens styregruppe mener vil fungere godt i denne ramme, både for kunstner og publikum. Samtidig er det en oplagt mulighed for at lade samtidskunsten lege med muligheder og formater.


Storcentret er vor tids markedsplads. Det er her folk mødes og meninger brydes. Kunsten tegner på mange forskellige måder et billede af vores tid og har til alle tider udgjort en – mere eller mindre – direkte kommentar til vores fælles virkelighed. Derfor er det vigtigt, at kunsten befinder sig midt i det pulserende liv og ikke alene befinder sig på udstillingssteder, hvor kun en del af befolkningen kommer. FABRIKKEN Afd. AC ønsker at styrke kunstens muligheder for at virke dér, hvor det hele sker. 

HVEM STÅR BAG

De kuratoriske kræfter bag FABRIKKEN Afd. AC udgøres af en projektstyregruppe. Gruppen består af kunstnerne Molly Haslund, Camilla Berner og Esben Weile Kjær samt FABRIKKENs udviklingsansvarlige Maria Gry Bregnbak og koordinator Sidsel Søgaard Spas.

TAK

FABRIKKEN Afd. AC var ikke en realitet uden generøs støtte og opbakning fra Amager Centret, Statens Kunstfond, Ny Carlsbergfondet, 15. Juni Fonden, Det Obelske Familiefond, Amager Vest Lokaludvalg og Amager Øst Lokaludvalg. Tak.