OPEN CALL: Atelierpladser i grafikværksted

OPEN CALL / Atelierpladser i grafikværksted

Ansøgningsfrist: onsdag d. 31. juli 2024 kl. 23:59


Der udbydes nu tre pladser i Open Call, i det delvist udstyrede grafikværksted atelier #27 på FABRIKKEN for Kunst og Design.


Atelier #27

Atelier #27 er et udstyret trykværksted til grafik på 33 m2 beliggende i et hjørne i stueetagen med udgang til FABRIKKENs hal. Atelieret adskiller sig fra øvrige atelierer på FABRIKKEN ved at være udstyret til en trykbaseret grafisk praksis.
Atelieret er udstyret med følgende inventar, der stilles til rådighed for brugerne i værkstedet: Ætsebord, Udsug, Skuffebord, Tørrestativ og Raderpresse. Man opfordres til at besøge atelieret ved åben fremvisning for mere information om udstyret.
Ydermere er der 2,5 m2 delt opbevaring i aflåst skab udenfor atelieret. Der er adgang til udslagsvask og vand i hallen lige udenfor atelieret. 

Fast ydelse for hele atelier #27 er pr. måned er 3.979 kr. + moms i 2024. Den faste månedlige ydelse deles ligeligt mellem atelierets brugere ved tegning af individuelle kontrakter.
Desuden betales aconto DKK 700 + moms pr. mdr., pr. bruger i atelieret, til variable driftsudgifter. Der betales yderligere et indflytningsgebyr på 2.500 kr. pr. bruger.

Det tilstræbes at atelieret deles mellem i alt fem brugere, der internt organiserer brugen af værkstedet og vedligehold af udstyret.

Dato for overtagelse af alle tre ledige pladser er den 1. september 2024.


Der er åben fremvisning af atelieret tirsdag d. 23. juli 2024 kl. 13-14.

Tilmelding til fremvisning er ikke nødvendig. Kontakt kontoret på tlf. +45 32 54 94 24 ved ankomst til FABRIKKEN hvis hoveddøren ikke er åben. NB: Det er ikke muligt at besigtige atelier #27 på andre tidspunkter, af hensyn til de nuværende brugere og sommerferie.


Se enkelte billeder af atelieret nederst på siden.


ØVRIG INFORMATION

Udover atelier inkluderer den faste ydelse desuden:

 • Adgang til Danmarks største atelierbygning døgnet rundt
 • Arbejdsmulighed i dagtimerne i FABRIKKENs hal, under hensyn til udlejninger
 • Adgang til fælleskøkken, toiletter og fælles have
 • Repræsentation på FABRIKKENs hjemmeside
 • Fagligt netværk med FABRIKKENs 70 professionelle kunstnere og designere
 • Mulighed for kuratorbesøg samt faglige og sociale arrangementer
 • Rabat på intern halleje

Inkluderet i de variable driftsudgifter der betales pr. bruger, er vand, varme, el, renovation, internet og øvrige fællesudgifter.


FABRIKKEN tilbyder en tidsbegrænset brugeraftale på tre år. Herefter er det muligt at ansøge om en ny brugsretsperiode på tre år. Der kan søges om ny brugsret op til tre gange. Der er tre måneders gensidigt opsigelsesvarsel på atelierpladsen til den første i en måned.

Aftalen indgås mellem FABRIKKEN og bruger med personligt tilknyttet registreret virksomhed med CVR. nr., alternativt kan aftalen oprettes på CPR. nr. Moms kan fratrækkes ved indgåelse af aftale på CVR.nr. Ved delte atelierer som dette, tegnes individuelle brugeraftaler.

Den faste ydelse stiger med 5% pr. år, pr. 1/1. Der opkræves tre måneders fast ydelse i depositum for atelieret. Ydelse og aconto betales månedligt og kræver tilmelding til PBS.


ANSØGNING

Professionelle billedkunstnere og designere med praksis, der fokuserer på grafik, kan ansøge. Flere kunstnere og/eller designere kan ansøge sammen og skal i så fald sende én samlet ansøgning.

Vi lægger vægt på menneskelige og faglige fællesskaber, og vi forventer, at husets brugere deltager i fælles opgaver og begivenheder så som diverse udvalg, Åbent Hus og de årlige arbejdsdage. Derudover er det et krav, at atelieret/værkstedet bliver brugt aktivt til kunst- og/eller designproduktion.


Ansøgningen skal indeholde følgende:

 • Kort beskrivelse af kunstnerisk praksis og eksempler på kunstnerens aktiviteter gennem de seneste år samt planlagte aktiviteter i nær fremtid
 • Kort beskrivelse af, hvordan kunstneren påtænker at bidrage til hhv. det faglige og det sociale fællesskab på FABRIKKEN
 • Kort beskrivelse af kunstnerens motivation for at have et atelier på netop FABRIKKEN
 • Omfang af påtænkt anvendelse af atelier samt påtænkt anvendelse af FABRIKKENs øvrige faciliteter

Ansøgningens form: 1 A4-side skriftlig ansøgning samt CV på max. 1 side pr. ansøger. Inkludér desuden max. 5 billedeksempler på dit/jeres arbejde, samt et par relevante links og kontaktoplysninger.

Find FABRIKKENs tildelingspolitik på både dansk og engelsk her.

Ansøgningen sendes som én samlet pdf, der navngives med ansøgers navn(e). Ansøgningen sendes til application(at)ffkd.dk og skal være os i hænde senest onsdag d. 31. juli 2024 kl. 23:59.

FABRIKKENs bestyrelse vurderer ansøgningerne og træffer afgørelsen. Du/I kan forvente svar på ansøgningen senest i uge 33.


Har du spørgsmål, kan du kontakte Katrine Duelund på kd(at)ffkd.dk. OBS: Grundet sommerferie besvares mails ikke regelmæssigt.


Om FABRIKKEN

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design er Danmarks største atelierbygning. Omtrent 70 professionelle billedkunstnere og designere arbejder dagligt i husets 50 atelierer, samt i den 1.000 m2 store produktionshal. FABRIKKEN er en professionel kunstinstitution, som ligeledes driver residencyprogrammer for udenlandske kunstnere og kuratorer og er initiativtagere til kunstplatformen ’FABRIKKEN Afd. AC’ i Amager Centret.

Ud over attraktive arbejdsrum har vi arrangementer med vores udenlandske gæstekunstnere, årlige arrangementer der åbner dørene for offentligheden, kuratorbesøg og andet, der styrker fagligheden og det kollegiale fællesskab.


FABRIKKEN er støttet af Københavns Kommune.

UDVALGTE BILLEDER AF ATELIER #27: