FABRIKKEN Afd. AC: Oplev og eksperimentér med gadekunst i påsken

22. marts 2023


Sammen med påsken, vender Kreaposen med gør-det-selv-kunst for børn og deres voksne, tilbage til FABRIKKEN Afd. AC i Amager Centret. Denne gang er posens tema ”Gadekunst” og den uddeles gratis i Hummel fra lørdag d. 1. april.


I slutningen af februar åbnede udstilling #8 på udstillingsplatformen ”FABRIKKEN Afd. AC” i Amager Centret. Bag vægmaleriet, der kan opleves i stueetagen ved siden af Frisør Pii, står den anerkendte, anonyme billedkunstner HuskMitNavn, der startede sin karriere som streetartist – eller ”gadekunstner”, som vi kalder det på dansk.

FABRIKKEN Afd. ACs kreapose er inspireret af værket af HuskMitNavn, og indeholder et opdagelseskort til en gadekunst-gåtur rundt i lokalområdet omkring Amager Centret, samt materialer og udførlig vejledning til to kreative aktiviteter med øjenbombning og stencil-tryk for fire personer. Alle aktiviteterne er perfekte til en hyggelig påske i gadekunstens tegn for hele familien – både inde og ude.


Kreaposen kan afhentes gratis i Hummel på 1. sal i Amager Centret fra lørdag d. 1. april og så længe lager haves. OBS: POSEN ER UDSOLGT


Alle i familien kan være med, men det anbefales, at børn under 7 år laver stencil-aktiviteten sammen med en voksen. Enkelte ting til de kreative aktiviteter skal du selv finde frem derhjemme. Kreaposen er designet til, at familien oplever og eksperimenterer med gadekunsten sammen.

FABRIKKEN Afd. AC er en udstillingsplatform, der gør samtidskunsten til en del af indkøbsturen i Amager Centret. I 2020 skabte FABRIKKEN for Kunst og Design, i samarbejde med centret, en ny platform for kunstoplevelser af høj kvalitet i utraditionelle rammer. Platformen er flydende og låner butikker, vægge og mellemrum til udstillinger og værkvisninger. På FABRIKKEN Afd. AC i Amager Centret er samtidskunsten på display fra morgen til aften, alle ugens dage. Og kunsten er for alle.


Tak til Amager Centret, Amager Øst Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg, 15. Juni fonden, Statens Kunstfond, Spar Nord fonden og Beckett-Fonden for støtte til projektet i 2023.