HuskMitNavn

On-location vægmaleri: “Uden titel“, 2023

Stueplan, på hjørnet ved siden af Frisør Pii og overfor Private Selection
23. februar – 31. juli. Midlertidigt værk.


Den anonyme kunstner, HuskMitNavn, har i ly af februar-natten besøgt Amager Centret og malet et værk uden titel til FABRIKKEN Afd. AC. Kunstneren, hvis streg – modsat hans ansigt ­– mange danskere vil genkende, befinder sig et ganske særligt sted på den danske samtidskunstscene, hvor han i høj grad repræsenterer den brobygning mellem scenen og det almindelige menneskes hverdag, som FABRIKKEN Afd. AC arbejder aktivt for at styrke. HuskMitNavns vægmaleri er det ottende bidrag til platformen.


Til Amager Centret har HuskMitNavn malet en kat, der bliver jagtet af en mus. Værket udnytter på fineste vis sit specifikke sted, to vægflader og et hjørne, så det ser ud som om, katten springer igennem hjørnet med musen efter sig. I værket er musen i færd med at sætte de skarpe fortænder i kattens halespids, og kattens udtryk er passende bekymret. Værket har ingen titel, men havde det haft én, kunne det være Mus bider Kat. Mange kender sikkert vendingen ”Mand bider Hund”, som er journalismens sprog for den spektakulære nyhedshistorie, det overraskende og forsideegnede, som står i modsætning til Hund bider Mand, der er det ’forventede’, den lidt kedelige men ofte mere relevante historie.


I sine værker sætter HuskMitNavn fokus på de oversete fortællinger og mennesker, og på de hverdagssituationer, som ikke er spektakulære og instavenlige, men som er betydningsfulde for de mennesker, de angår. At det er dette motiv, kunstneren har valgt til netop dette offentlige rum, kan pege på Amager Centret som en vigtig ramme om vores hverdag. Med værket i Amager Centret slår kunstneren et slag for virkeligheden i al dens værdighed og ensformige signifikans.  


Værket uden titel er et on-location vægmaleri skabt specifikt til den knækkede væg i Amager Centret og udstillingsplatformen FABRIKKEN Afd. AC, og kan opleves frem til juli 2023.Om HuskMitNavn

HuskMitNavn (f. 1975) er billedkunstner med rødder i streetart. Han arbejder i mange billedmedier fra on-location udsmykninger over maleri, tegning og grafik. Med sin karakteristiske stil bruger han sin kunst til at fortolke og afdække nye betydninger og muligheder i vores umiddelbare omgivelser. I en satirisk streg tager han pulsen på samtiden og kommenterer på både politiske og mellemmenneskelige relationer – og spiller kispus med sin beskuer, når han benytter sit figurative univers til at skabe stof til eftertanke.

Besøg kunstnerens hjemmeside her.