Turning Rocks: Camilla Berner bringer kunstig natur i rotation i Amager Centret

23. marts 2022

Pressemeddelelse

Fra mandag den 28. marts sætter billedkunstner Camilla Berner sin fortolkning af naturens sværvægter, kampestenen, i bevægelse på udstillingen ”Turning Rocks”, der kan opleves i karusseldøren ved Amager Centrets indgang i Reberbanegade ved Irma.

I glasmontrerne i karruseldøren mellem hælebaren Mr. Lihn og Irma ligger nogle store kampesten. Hvis der var tale om virkelige sten, ville de veje flere tons, og døren ville ikke kunne trække dem. Stenene er lavet af billedkunstner Camilla Berner, og de er lette som fjer. Men som de ligger der, ligner de næsten materialer til en jættestue eller en del af et landskab, der midlertidigt er flyttet ind i Amager Centret.

Udstillingen bærer titlen ”Turning Rocks” og er en del af platformen FABRIKKEN Afd. AC, som er et samarbejde mellem atelierfællesskabet FABRIKKEN for Kunst og Design og Amager Centret.

”Turning Rocks” kan opleves fra 28. marts – 1. maj, og åbnes officielt med en fernisering i Amager Centrets gårdhave torsdag den 31. marts kl. 16-18. Arrangementet er åbent for alle interesserede.

Stenens kraft

En sten kan have mange betydninger, og mange af disse betydninger peger i retning af noget vigtigt. Store sten i naturen har historisk haft særlig betydning for forskellige folkeslag. I Kongelunden på Amager stod for eksempel en hellig sten, som alle brudepar skulle ud til, for hvis en sten er vidne til et bryllup, står det fast og kan ikke tages tilbage.

Nogle kan lide at have en sten i lommen, hvis de enten vil huske noget, eller hvis de er i sorg. Sten kan virke healende og kan for nogle være et værktøj til god energi. Undersøgelser har vist, at god energi og lindring også kan fremkaldes ved at shoppe. De beslutninger man træffer, mens man shopper, kan udløse en behagelig følelse af kontrol og kan samtidig, for nogen, medføre en langtidsvirkende beskyttelse mod tristhed og negative følelser.

Ved at trække naturen, eller illusionen om naturen, ind i Amager Centret, sætter Camilla Berner fokus på naturen i relation til det menneskeskabte. Og netop fordi der er tale om kunstig natur, står natur og kultur ikke som hinandens modsætninger i Berners værker. I stedet fremmer udstillingen i karusseldøren en refleksion over forholdet mellem dels natur og kultur men også over forholdet mellem autenticitet og illusion.

Fra fredag den 8. april inviteres centergæster på tværs af alder til selv at gøre Camilla Berner kunsten efter. Her uddeler FABRIKKEN Afd. AC nemlig for tredje gang en krea-pose for hele familien, med materialer til selv at skabe sin egen kunstige sten i papmache. Posen uddeles gratis så længe lager haves i butikken Minifin på 1. sal i Amager Centret, i perfekt timing til påskeferien.

Om FABRIKKEN Afd. AC

FABRIKKEN Afd. AC åbnede i september 2020 og viser skiftende værker af forskellige danske kunstnere i Amager Centret, frem til og med juni 2022. Camilla Berner er den sjette kunstner der udstiller på platformen, og efterfølger værker af kunstnerne Henrik Plenge Jakobsen, Søren Hüttel, Esben Weile Kjær, Michelle Eistrup og Siska Katrine Jørgensen. Den syvende udstilling, af billedkunstner Molly Haslund, kan opleves i centret i maj og juni. Til kunstoplevelserne knyttes forskellige kreative aktiviteter og events.

FABRIKKEN Afd. AC er initieret af FABRIKKEN for Kunst og Design i samarbejde med Amager Centret. Projektet er støttet af 15. Juni Fonden, Statens Kunstfond, Ny Carlsbergfondet, Amager Øst Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg, Det Obelske Familiefond og Amager Centret.

Om Camilla Berner

Billedkunstner Camilla Berner (f. 1972) er uddannet fra Chelsea College of Art and Design i London og har supplerende uddannelse fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Arkitektskole og Landbohøjskolen som landskabsarkitekt. Berner arbejder konceptuelt i et researchbaseret krydsfelt mellem kunst og videnskab, der undersøger sammenhængen og interaktionen mellem mennesker og deres omgivelser. Hendes værker er ofte stedspecifikke, og ser ind i planternes og landskabernes historie og de måder, hvorpå vores historier om natur og kultur bliver opbygget. Læs mere om Camilla Berner på www.camillaberner.dk.

Om FABRIKKEN for Kunst og Design

FABRIKKEN for Kunst og Design er Danmarks største atelierfællesskab, hvorfra over 60 kunstnere og designere dagligt skaber kunst til ind- og udland. FABRIKKEN tilbyder attraktive faciliteter for kunFABRIKKEN for Kunst og Design er Danmarks største atelierfællesskab, hvorfra over 60 kunstnere og designere dagligt skaber kunst til ind- og udland. FABRIKKEN tilbyder attraktive faciliteter for kunstproduktion i Hovedstaden og arbejder for at styrke vilkår for kunstproduktion. FABRIKKEN faciliterer desuden residency-programmer for internationale kunstnere.