Camilla Berner

Værk: “Turning Rocks“, 2022

Kan opleves i karruseldøren i indgangen mellem Mr. Lihn og Irma i Reberbanegade.
Udstillet fra 28. marts 2022 – 1. maj 2022.
Fernisering torsdag den 31. marts kl. 16-18


Fra slutningen af marts sætter billedkunstner Camilla Berner sin fortolkning af naturens sværvægter, kampestenen, i bevægelse på udstillingen ”Turning Rocks”.

I glasmontrerne i karruseldøren mellem hælebaren Mr. Lihn og Irma ligger nogle store kampesten. Hvis der var tale om virkelige sten, ville de veje flere tons, og døren ville ikke kunne trække dem. Stenene er lavet af billedkunstner Camilla Berner, og de er lette som fjer. Men som de ligger der, ligner de næsten materialer til en jættestue eller en del af et landskab, der midlertidigt er flyttet ind i Amager Centret.

En sten kan have mange betydninger, og mange af disse betydninger peger i retning af noget vigtigt. Store sten i naturen har historisk haft særlig betydning for forskellige folkeslag. I Kongelunden på Amager stod for eksempel en hellig sten, som alle brudepar skulle ud til, for hvis en sten er vidne til et bryllup, står det fast og kan ikke tages tilbage.

Nogle kan lide at have en sten i lommen, hvis de enten vil huske noget, eller hvis de er i sorg. Sten kan virke healende og kan for nogle være et værktøj til god energi. Undersøgelser har vist, at god energi og lindring også kan fremkaldes ved at shoppe. De beslutninger man træffer, mens man shopper, kan udløse en behagelig følelse af kontrol og kan samtidig, for nogen, medføre en langtidsvirkende beskyttelse mod tristhed og negative følelser.

Ved at trække naturen, eller illusionen om naturen, ind i Amager Centret, sætter Camilla Berner fokus på naturen i relation til det menneskeskabte. Og netop fordi der er tale om kunstig natur, står natur og kultur ikke som hinandens modsætninger i Berners værker. I stedet fremmer udstillingen i karusseldøren en refleksion over forholdet mellem dels natur og kultur men også over forholdet mellem autenticitet og illusion.Gør-det-selv-kunst med FABRIKKEN Afd. ACs krea-pose

Fra fredag den 8. april inviteres centergæster på tværs af alder til selv at gøre Camilla Berner kunsten efter. Her uddeler FABRIKKEN Afd. AC nemlig for tredje gang en krea-pose for hele familien, med materialer til selv at skabe sin egen kunstige sten i papmache. Posen uddeles gratis så længe lager haves i butikken Minifin på 1. sal i Amager Centret.


Om Camilla Berner

Billedkunstner Camilla Berner (f. 1972) er uddannet fra Chelsea College of Art and Design i London og har supplerende uddannelse fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Arkitektskole og Landbohøjskolen som landskabsarkitekt.

Berner arbejder konceptuelt i et researchbaseret krydsfelt mellem kunst og videnskab, der undersøger sammenhængen og interaktionen mellem mennesker og deres omgivelser. Hendes værker er ofte stedspecifikke, og ser ind i planternes og landskabernes historie og de måder, hvorpå vores historier om natur og kultur bliver opbygget.

Besøg kunstnerens hjemmeside her.