Alt_Cph 20 annoncerer fuldt program

17. august 2020

Pressemeddelelse

Computerspil, broderisæt, samtaler og et online meditations-bogmærke. Årets Alt_Cph 2020, med titlen Mønstre i modstand, er gået digitalt og kan frem til 19. september opleves både fysisk og online. Det fulde program er nu tilgængeligt via altcph.dk og deles løbende via sociale medier.


Oplev håndarbejdets politik

Hvad er forbindelsen mellem vævning og algoritmer? Hvorfor er håndarbejdet politisk? Og hvordan kan vi skabe mere omsorgsfulde verdener? De spørgsmål stiller Mønstre i Modstand. Biennalen undersøger de modstandsformer, som findes i det skjulte, for eksempel i hverdagens og hjemmets gøremål. Gennem debatter, bogudgivelser, workshops og kunstværker kan publikum få øjnene op for de mange mønstre, der omgiver os og vores verden.


Følg med i den britiske kunstner Raisa Kabirs fortælling om væven, kroppen og den globale tekstilindustri på altcph.dk. Billede: Raisa Kabir, courtesy of the artist

Publikum kan blandt andet høre den britiske kunstner Raisa Kabir fortælle om væven, kroppen og den globale tekstilindustri. Der inviteres til broderiworkshop med fokus på samtale mellem generationer, kulturer og sociale klasser, i samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed I Tråd Med Verden og kunstner Mo Maja Moesgaard. Den svenske kunstner Albin Werle har udviklet et spil til Instagram, der åbner rum for genforhandling af relationer og arbejdsfællesskaber. Den kinesiske kunstner Jen Liu fortæller, i samarbejde med udstillingsstedet ARIEL – Feminisms in the Aesthetics, om de psykologiske og politiske problemer i moderne kinesisk industriarbejde. Kunstnerne Luiza Prado og Edna Bonhomme samtaler med danske Salon Hysteria om kolonihistorier og madlavningens politiske modstandspotentiale. Kunstnerduoen Black Quantum Futurism giver opskrifter på at hacke en vestlig, kronologisk tidsopfattelse for til gengæld at foretage rejser frem og tilbage i tid, og kunstner og designer Micha Cárdenas tilbyder en workshop i at skabe skudsikre tekstiler til brug i aktivistiske sammenhænge.


Alt_Cph 20 udgiver den chilenske digter, kunstner og aktivist Cecilia Vicuñas poetik, Ord og Tråd / Palabra e Hilo. Billede: Cecilia Vicuña, Skyscraper Quipu, 2006, mixed media, New York, NY. Courtesy of the artist.

Tekstilforsker Marie Louise Nosch, programmør Nynne Just Christoffersen og kunstnerne Rosita Kær og Amalie Smith samtaler om tekstilets politik og historie – på tværs af arkæologiske fund til samtidens algoritmer. De amerikanske kunstnere Romi Morrison og Loren Britton tilbyder et digitalt bogmærke inspireret af sort feministisk poesi, som kan aktiveres på skærmen, når du trænger til en pause fra den evige nyhedsstrøm. Og så udgiver Alt_Cph 20 den chilenske digter, kunstner og aktivist Cecilia Vicuñas poetik, Ord og Tråd / Palabra e Hilo, om vævearbejdet og sproget blandt Andesbjergenes Inka-befolkninger.


Om Alt_Cph

Alt_Cph, der er initieret af FABRIKKEN for Kunst og Design, kurateres i år af kuratorgruppen Laboratoriet for æstetik og økologi. Under titlen Mønstre i Modstand undersøger de tværsnit og knuder mellem håndarbejde, teknologihistorier, arbejde og omsorgspraksisser sammen med en lang række af danske, nordiske og internationale aktører. Biennalen kan følges digitalt frem til 19. september, hvor den afsluttes med et fysisk event på FABRIKKEN for Kunst og Design, som tager afsæt i FABRIKKENs historie som centralvaskeri på Sundholm.


Hold dig opdateret på Alt_Cph 20

Følg med på altcph.dk, Facebook og Instagram, hvor alle events, aktiviteter og digitale værker løbende formidles.


Alt_Cph 20 er støttet af Københavns Kommunes festivalpulje, Det Obelske Familiefond, Nordisk Kulturfonds Handmade-program, Statens Kunstfond og Knud Højgaards Fond.