Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Open Studios #10

februar 26, 2020 @ 17:00 19:00


Om Open Studios

Mød kunstnerne Eske Rex og Alexandra Hunts, når de inviterer indenfor i deres atelierer til Open Studios #10.

I samarbejde med kunstnere og designere på FABRIKKEN byder vi indenfor til en serie af Open Studios – kom med og få et blik ind i kunstens maskinrum.

Mød nogle af Danmarks fremtrædende samtidskunstnere og designere, som vil fortælle om deres kunstneriske proces og værker. Efter besøg hos hver enkelt, byder FABRIKKEN for Kunst og Design på et glas vin, hvor det vil være muligt at stille flere spørgsmål.


Program

ALEXANDRA HUNTS

Alexandra Hunts (f. 1990) er en af FABRIKKENs nye residency kunstnere. Hunts er opvokset i Ukraine men bor og arbejder i både Holland og Sverige, og er uddannet fra Royal Academy of Art i Holland og Malmö Art Academy.

Hunts arbejder primært med fotografi, installation og skulptur, og interesserer sig for fysiske materialers filosofiske egenskaber, som hun eksperimenterer med i sin kunstneriske praksis. Researchfasen er central i hendes arbejde. Gennem undersøgelse af subjektet og det ukendte indsamler Hunts viden, der trækker på forskellige discipliner indenfor bl.a. videnskaber, kunst, historie og kritisk teori. Resultatet viser sig gennem objekter, billeder og videoer i labyrintiske undersøgelser, som forholder sig postmoderne problematikker som miljø, økonomiske systemer, kapital og globalisering.

Hunts er tilknyttet FAIR-programmet som er støttet af Det Nordisk Baltiske Mobilitetsprogram under Nordisk kulturkontakt, Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond og Beckett-Fonden.

www.alexandrahunts.com


ESKE REX

Eske Rex (f. 1977) arbejder i et krydsfelt mellem kunst, design, arkitektur og snedkerarbejde, og skaber objekter og tegninger samt større installationer og permanente byggeprojekter.

Eske Rex`s skulpturer og installationer tager ofte udgangspunkt i et eller to primære materialer, som bearbejdes til grænsen for dets iboende evne; stof udspændes og træ flækkes til bristepunktet og deres primære karaktertræk kommer således til syne i en demonstration af det fortættede rene materie. Enkle og stilistiske er de renset og bearbejdet for unødvendige dele og det giver plads til, at man kan koncentrere sig om at opleve de materialer værkerne er skabt af. Af samme årsag afgiver værkerne hvad man kan referere til som en funden poetisk stilhed i deres nærvær. De er båret af en konceptuel idé, materialerne og et håndværksmæssige lag, og er decideret diskursive i deres analoge og apolitiske udsagn (Kunsthistoriker Nina Vöhlk, 2015).

www.eskerex.com


JESPER FABRICIUS

Jesper Fabricius (f. 1957) arbejder i collage, grafik, fotografi, film, tegning, maleri, og installation.

Han afsøger et felt mellem fiktion og realisme, hvor distinktionen mellem objekt og billede udviskes. På nærmest alkymistisk vis udvinder Fabricius et poetisk og taktilt univers fra gamle billeder, bøger, magasiner og pornoblade. […] Hans kunstneriske udtryk føles som et close-up, hvor krop, nærvær og sanselighed er sammenstykket med politisk ladede fragmenter hentet fra et endeløst ord og billedarkiv (Statens Kunstfond, 2019).

www.jesperfabricius.dk


Billetter kan købes på forhånd via Billetto eller i døren med MobilePay.


DKK30,00 eksl. gebyr