Word Wide Air 2021: Introducing benandsebastian

27. september 2021

Artists in Residence

FABRIKKEN for Kunst og Design byder velkommen til kunstnerduoen benandsebastian, som er i residence i World Wide Air-programmet frem til årets udgang.


Ben Clement (UK, f. 1981) og Sebastian de la Cour (DK, f. 1980) har arbejdet sammen siden 2006 med base i Berlin. De betragter deres omfattende værkproduktion, som altid er udført med overbevisende materialeforståelse og håndværksmæssig virtuositet, som en konstruktiv måde at udforske fraværets betydning gennem skulptur, tekst, livsformer, bygningsfragmenter, institutionelle møbler og museumsgenstande. benandsebastians seneste og fortsatte arbejde fokuserer på fortrængte fortællinger på museer og i andre sammenhænge, hvor institutionel autoritet og politisk magt skaber en selektiv præsentation af historien. Et eksempel er deres værk, ’Tavse Parter’, en permanent udsmykning af bygningen ’Smykkeskrinet’ som Retten i Aarhus har overtaget, der kredser omkring otte historiske retssager hvor ikke-mennesker er de juridiske parter. Retssagerne spænder fra en sag i det 15. århundrede, hvor en hane blev retsforfulgt for at have lagt et æg, til en moderne tvist, om hvorvidt legemsstore, syngende og dansende robotter på den amerikanske restaurantkæde ‘Chuck E Cheese’ kunne betragtes som optrædende kunstnere.


Det er især deres evne til at bygge bro mellem kunst og andre fag, der har indbragt dem præmieringer fra blandt andet Statens Kunstfond og Finn Juhl Prisen. I deres nyere produktioner synliggøres blandt andet fravær af indflydelse, af stemme og af rettigheder, med et perspektiv, der udsætter mennesker, dyr, planter og robotter som arter for nysgerrig betragtning.


Duoen er Artists in Residence på FABRIKKENs WWA-program fra september til og med december 2021. Læs mere om kunstnerne og deres praksis på www.benandsebastian.com.

Om programmet
World Wide Air (WWA) er FABRIKKENs residency-program for etablerede kunstnere fra hele verden. Programmets formål er at bidrage til et dansk kunstmiljø med netværksmuligheder og nye impulser udefra, og at give udenlandske kunstnere mulighed for at dele deres viden med danske aktører.


World Wide Air er støttet af Statens Kunstfond og Det Obelske Familiefond.