Skoleforløb

Det tidlige møde med kunsten styrker børns udvikling af sociale, kognitive og kreative kompetencer. Gennem skoleforløb, workshops og undervisning arbejder FABRIKKEN for Kunst og Design for at styrke børn og unges kendskab og erfaringer med kunstneriske praksisser.

Er du lærer eller pædagog og interesseret i at give dine elever en kreativ start på livet? FABRIKKEN kan skræddersy et kortere eller længere forløb for børn og unge i alderen 9-18 år.

Læs mere om vores nuværende forløb her på siden.

I kulissen

I kulissen er et Huskunstner- og Åbent Skole-forløb, hvor børn lærer at skabe scenografi til en teaterforestilling. Forløbet er et samarbejde mellem FABRIKKEN for Kunst og Design og Amager Fælled Skole, hvor skolens elever i 4. klasse lærer om, hvordan man skaber en scenografi og arbejder aktivt med at udvikle deres egne kreative scenografier. Forløbet relaterer sig til Amager Fælled Skoles samarbejde med Det Kgl. Teater om balletforestilling. I kulissen søger at give elever en positiv oplevelse med kunst og styrke deres indsigt og erfaring med kunstneriske praksisser, i mødet med en professionel kunstner. Det styrker elevernes billedkunstneriske evner og lærer dem at være fordybet i en kreativ proces.

Forløbet strækker sig over fire uger hvor eleverne har en ugentlig undervisningsdag i scenografi. De undervises her af scenograf Peter Schultz, der er uddannet ved Statens Teaterskole i 2012 og har skabt scenografier for teatre som Odense Teater, Husets Teater i København og Teatret Svalegangen i Aarhus.

I kulissen-forløbet for Amager Fælled Skoles 4. klasser varer indtil udgangen af 2020.

Forløbet blev i 2019 støttet af Statens Kunstfond, Åben Skole, Nordea Fonden og Amager Vest Lokaludvalg.