Siska Katrine Jørgensen

Værk: “Flydende konsistenser løber altid nedad“, 2021

Kan opleves i hjørnebutikslokalet på den nye gang på 1. sal, overfor The Athlete’s Foot.
Udstillet fra 12. november 2021 – februar 2022. Midlertidig installation.


Fra midten af november kan en ny, stedspecifik installation af billedkunstner Siska Katrine Jørgensen opleves i et ledigt butikslokale på 1. sal i Amager Centret. Udstillingen er den femte i rækken af i alt syv udstillinger.

Siska Katrine Jørgensen har i centret skabt et rum, der skaber associationer til en byggeplads, og som dermed minder os om noget, vi kender – eller noget vi tror, vi har set før. Men når man træder ind i lokalet, inviterer installationen til både spørgsmål og undren. Siska Katrine Jørgensen arbejder i sin kunstneriske praksis ofte med, hvordan relationen mellem form og materiale kan om-arrangeres både sprogligt og skulpturelt.

Til sine skulpturer anvender hun genstande og omstændigheder som vi kender fra dagligdagen og fra industrien. Dem bearbejder hun gennem både logiske overvejelser, definitionsspørgsmål og materialeundersøgelser, med ønsket om at skabe en ny forståelse af det, vi tror, vi kender. I ”Flydende konsistenser løber altid nedad” er betonblanderen omdrejningspunktet.

Hvad er et butikslokale? Hvad er Amager? Hvad er Amager Centret? Hvad er beton lavet af? Hvad er Amager Centret lavet af? Hvad er en skulptur? Hvorfor køber folk så mange ting hele tiden? Hvad nu hvis jeg ikke vil have at min skulptur handler om kapitalisme? Hvilken farve er god? Hvilken form er spændende? Hvordan kan tyngdekraft være en fornemmelse? Hvilken størrelse har et sandkorn, når det kaldes for støv? Hvad er vores samfund lavet af? Hvad er planeten lavet af? Hvad er kapitalisme lavet af? Hvordan konstruerer man en bygning? Hvordan bygger man en stemning? Hvordan får man en skulptur til at sige noget? Kan min skulptur råbe lige så højt som musikken fra butikkerne eller skal jeg selv sætte en playliste på?Om Siska Katrine Jørgensen

Siska Katrine Jørgensen (f. 1991) er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi (2020) og fra Kunsthøgskolen i Bergen (2017). Hun arbejder som regel stedsspecifikt og hendes værker er semipermanent repræsenteret på flere offentlige, udendørs skulpturplatforme såsom Hollufgård Skulpturpark, Billedhuggerhaven Skovsnogen, Skulpturlandsby Selde og After The Butcher i Berlin.

Temaer som repræsentation, manifestation, andethed, verden som konstruktion og tanker om, hvornår noget betegnes som noget, er grundlæggende for forståelsen af hendes praksis.

Hendes udstillinger omfatter bl.a. “Albuefox Liminale” på en olieplatform, ”Foxtrot” ved Ladehammeren i Norge (2020), “For people who long to be somewhere else” på Vestre Kirkegård i København (2018), “Uttran” på den frosne sø Uttran i Rønningen i Sverige, “Plaster of Paris” på Den Kongelige Afstøbningssamling i København (2019) og Sommerskulptur Søby på Ærø (2020).

Hun står desuden bag forlaget “bergmassiv” som indtil nu har udgivet de to publikationer “en form for tekst” (2020) og “aero mobile ~” (2021).

Besøg kunstnerens hjemmeside her.