OPEN CALL | NYUDDANNEDE BILLEDKUNSTNERE | FABRIKKENs ATELIERPROGRAM | 2020-22

NB! Ansøgningsfristen er udløbet.


Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design indkalder nu ansøgninger fra nyuddannede billedkunstnere, som ønsker at fremme deres praksis og karriere i et givende miljø af professionelle kunstnere og designere.

Programmet omfatter leje af et delt atelier, faglig og kommunikationsmæssig support samt mentorordning.

Atelieret skal deles af 6 personer, som er dimitteret fra et statsanerkendt akademi enten i Danmark eller udlandet inden for de seneste 3 år. Ansøgere søger som gruppe á 6 personer og kommer således selv med et forslag til sammensætning. FABRIKKEN forbeholder sig dog retten til at sammensætte den endelige gruppe.

Perioden er 2 år med start d. 7. september 2020, og prisen pr. lejer er kr. 1.396 + moms pr. måned i 2020. Atelieret er ca. 90 m2 og er beliggende i stueplan med direkte adgang til FABRIKKENs 1.000 m2 produktionshal samt til haven.

Kunstnere i programmet tildeles en mentor, som er en etableret billedkunstner med adgang til relevante netværk. Mentorprogrammets formål er faglig sparring og udveksling, og det bidrager derfor til begges karriere, netværk og praksis.

Det forventes, at kunstnere i programmet giver en offentlig praksispræsentation i begyndelsen af forløbet. Derudover forventes alle at deltage i FABRIKKENs fællesaktiviteter som den årlige Arbejdsdag, Åbent Hus og Open Studios.

FABRIKKEN rummer blandt meget andet et stort fælleskøkken, hvor vi skiftes til at lave frokost til hinanden en gang om ugen. Vi sætter pris på, at alle indgår i husets aktiviteter og bidrager aktivt til fællesskabet.


Ansøgningens indhold

En ansøgning om plads i atelierprogrammet skal indeholde:

  • Kort beskrivelse af alle ansøgeres praksis – max. ½ s. per ansøger.
  • Kort beskrivelse af ansøgeres motivation for at søge atelierplads i delt atelier på FABRIKKEN.
  • Kort beskrivelse af, hvordan ansøgere påtænker at bidrage til hhv. det faglige og det sociale fællesskab i atelieret og på FABRIKKEN.
  • Opdateret CV på max én A4-side for hver af gruppens ansøgere.
  • Billedmateriale på max 2 A4-sider for hver af gruppens ansøgere.

Ansøgningen må desuden gerne indeholde:

  • Link til ansøgeres websites og andre relevante sites.

Ansøgningens form

Skriftlig ansøgning på max. 6 A4-sider samt CV, billedmateriale og links. Ansøgningen sendes som én samlet pdf, der navngives med afsenders navn. Ansøgningen sendes til application@ffkd.dk


Ansøgningsprocessen

FABRIKKENs bestyrelse udgør det besluttende organ i forhold til udleje af atelierer på FABRIKKEN. Forud for bestyrelsens afgørelse vurderes alle ansøgere til atelier af FABRIKKENs brugerråd og fondens kunstfaglige medarbejdere, der indstiller til bestyrelsen, hvilke ansøgere de finder egnede.FABRIKKENs Atelierprogram er støttet af Københavns Kommune og Det Obelske Familiefond.