OPEN CALL: Lyst atelier på FABRIKKEN

OPEN CALL / Atelier

Ansøgningsfrist: 10. december 2021


Atelier #48

Atelier beliggende på 1. sal udbydes nu i open call. Atelieret er 13 m2, og den månedlige husleje er i 2022 DKK 1.062,75 + moms. Atelieret er lyst med store nordøstvendte vinduer, og har indbygget skabsplads med skydedøre samt en lille hems, velegnet til opbevaring.


Dato for overtagelse af atelieret er den 1. februar 2022.


Udover privat atelier inkluderer lejen desuden:

  • Adgang til Danmarks største atelierbygning døgnet rundt
  • Fri adgang til fælles køkken, toiletter og fælles have
  • Repræsentation på FABRIKKENs hjemmeside
  • Fagligt netværk med FABRIKKENs 70 professionelle kunstnere og designere
  • Mulighed for kuratorbesøg samt faglige og sociale arrangementer
  • Rabat på intern hal- og lokaleleje

Inkluderet i lejen er pt. også varme, vand, rengøring af fællesarealer samt internet.
FABRIKKEN tilbyder i udgangspunktet en tidsbegrænset lejeaftale på max tre år. Herefter er det muligt at ansøge om en ny lejeperiode på tre år. Der kan søges om ny lejeperiode op til tre gange.
Lejen kan stige med max. 5% pr. år. I 2022 må påregnes aconto-opkrævning af el, som man kan få refunderet en del af, såfremt man er momsregistreret. Der opkræves tre måneders depositum.


Find flere billeder af atelieret nederst på denne side.


ANSØGNING

Professionelle billedkunstnere og designere kan ansøge. Kunstnerkollektiver eller grupper kan også ansøge og skal i så fald sende én samlet ansøgning.

Vi lægger vægt på menneskelige og faglige fællesskaber, og vi forventer, at husets brugere deltager i fælles opgaver og begivenheder, så som diverse udvalg, Åbent Hus og den årlige arbejdsdag. Derudover er det et krav, at atelieret/værkstedet bliver brugt aktivt til kunstproduktion.


Ansøgningen skal indeholde følgende:

  • Kort beskrivelse af kunstnerisk praksis og eksempler på kunstnerens aktiviteter gennem de seneste år samt planlagte aktiviteter i nær fremtid
  • Kort beskrivelse af, hvordan kunstneren påtænker at bidrage til hhv. det faglige og det sociale fællesskab på FABRIKKEN
  • Kort beskrivelse af kunstnerens motivation for at have et atelier på netop FABRIKKEN
  • Omfang af påtænkt anvendelse af atelier samt påtænkt anvendelse af FABRIKKENs andre faciliteter

Ansøgningens form: 1-2 A4-sider skriftlig ansøgning samt CV på max. 1 side. Inkluder desuden max. 5 billedeksempler samt et par relevante links og kontaktoplysninger.

Ansøgningen sendes som én samlet pdf, der navngives med ansøgers navn. Ansøgningen sendes som én samlet pdf til application(at)ffkd.dk og skal være os i hænde senest d. 10. december 2021 kl. 12:00.


FABRIKKENs bestyrelse vurderer ansøgningerne og træffer afgørelsen. Du/I kan forvente svar på ansøgningen medio januar 2022.


Har du spørgsmål, kan du kontakte Maria Gry Bregnbak på mb(at)ffkd.dk eller på tlf. 32 54 94 24.

NB: Der er fremvisning af atelieret d. 18. november 2021 kl. 13-14.

Tilmelding til fremvisning er ikke nødvendig. Kontakt Maria Gry Bregnbak på tlf. +45 32 54 94 24 ved ankomst til FABRIKKEN.


Om FABRIKKEN

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design er Danmarks største atelierbygning. Omtrent 70 professionelle billedkunstnere og designere arbejder dagligt i husets 50 atelierer, samt i den 1.000 m2 store produktionshal. FABRIKKEN er en professionel kunstinstitution, som ligeledes driver residencyprogrammer for udenlandske kunstnere og kuratorer og er initiativtagere til kunstplatformen ’FABRIKKEN Afd. AC’ i Amager Centret.

Ud over attraktive arbejdsrum har vi en fælles månedlig frokost, arrangementer med vores udenlandske gæstekunstnere, årlige arrangementer der åbner dørene for offentligheden, kuratorbesøg og andet, der styrker fagligheden og det kollegiale fællesskab.


FABRIKKEN er støttet af Københavns Kommune og Det Obelske Familiefond.