OPEN CALL: Projektansvarlig kurator til Alt_Cph 22

NB! Ansøgningsfristen er udløbet.

Open Call: projektansvarlig kurator til Alt_Cph 22

Har du erfaring med at stå i spidsen for kunstprojekter af større skala? Kan du aktivere og samle kunstnerdrevne og selvorganiserede platforme i et nytænkende og grænsebrydende format? Så er du muligvis den rette til at stå i spidsen for Alt_Cph 22.

Alt_Cph er en uafhængig international kunstbiennale for det kunstnerdrevne og selvorganiserede kunstmiljø, der siden 2006 har præsenteret nyskabende samtidskunst. Alt_Cph udforsker den kunstnerdrevne og selvorganiserede del af kunstscenen, skaber netværk på tværs af grænser og fag og viser samtidskunsten i nye perspektiver end de institutionelle.


Om opgaven

Som projektansvarlig kurator for Alt_Cph 22, har du hovedansvar for biennalen fra start til slut – fra udvikling af koncept og fundraising til eksekvering og efterfølgende afrapportering og regnskabsaflæggelse.

Du vil her arbejde tæt sammen med FABRIKKENs koordinator og øvrige administration, som er vært for, og medproducent på, Alt_Cph.


Som projektansvarlig kurator for Alt_Cph 22, vil du skulle udføre følgende opgaver:

 • Koncept og projektledelse
 • Fundraising og afrapportering
 • Budget og økonomistyring
 • Kommunikation og presse
 • Sponsoraftaler og partnerskaber
 • Koordinering af deltagende kunstnere og platforme
 • Praktisk opbygning (plantegning af udstillingskoncept, sikkerhed, opsætning, tidsestimering, overholdelse af deadlines mv.)

Som projektansvarlig kurator for Alt_Cph 22, får du mulighed for at realisere et ambitiøst og nytænkende projekt i FABRIKKENs kunstneriske rammer. Du får mulighed for at videreføre arven fra Alt_Cph og give liv til samtidskunsten gennem nye vinkler, berøringsflader og relationer. 

Vi forventer, at du har erfaring med at lede større kunstprojekter, og at du er vant til at arbejde professionelt og velovervejet med projektøkonomi. Vi lægger vægt på, at du formår at tænke lokalmiljø, deltagere, partnere og publikum ind i projektets koncept, formål og udvikling. Vi forestiller os desuden, at du har en kunstfaglig baggrund, er kommunikativt orienteret, og at du har et godt netværk i det etablerede såvel som ikke-etablerede kunstmiljø.

Alt_Cph 22 afholdes som udgangspunkt i maj/juni 2022, men de endelige datoer fastlægges i samråd med kuratoren.


Ansøgning

Ansøgningen skal indeholde:


1. Ansøgning (max 2 sider) med idéoplæg, der beskriver dine indledende tanker om idé og koncept for Alt_Cph 22. Beskriv:

 • Hvorfor din idé egner sig særligt godt til Alt_Cph’s identitet
 • Hvordan du forestiller dig projektet som henholdsvis fysisk manifestation i FABRIKKENs produktionshal og program
 • Dine overvejelser om, projektets involvering af kunstnere og samarbejdspartnere. Hvordan forholder projektet sig til nationaliteter, diversitet, vægtning mellem kunstnere, selvorganiserede platforme, foreninger, institutioner mv.)
 • Projektets målgruppe, og hvordan du forventer at arbejde med at nå disse

2. CV (max 2 sider) med nedslag i din erfaring med projektledelse og kuratering fra tidligere relevante projekter. Læg vægt på, hvordan tidligere erfaringer har givet dig kompetencer til at stå i spidsen af Alt_Cph 22

3. Udkast til projektbudget for Alt_Cph 22. Benyt budgetskabelon som findes via link her

4. Tidsplan for Alt_Cph 22.


Som projektansvarlig kurator samarbejder du med FABRIKKENs koordinator om fundraising og administration af projektet. Du er garanteret et grundbeløb på 50.000 kr. uanfægtet resultatet af fundraising. I ansøgningens vedlagte budget, bedes du lave et udspil til eget honorar afstemt med budgettets øvrige poster. Ved ansættelse, aftales det endelige honorar i samarbejde med FABRIKKEN.


 NB: Ansøgningsfristen er overskredet


Vi forventer at holde samtaler i uge 9/10.

Yderligere spørgsmål kan stilles til koordinator for Alt_Cph Tina Schütz Bonnichsen på tsb@ffkd.dk eller på FABRIKKENs hovednummer +45 3254 9424. For mere information se www.altcph.dk samt www.ffkd.dk.