Ny direktør for Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design

30. november 2020

Pressemeddelelse


Fonden FABRIKKEN for Kunst og Designs nye direktør bliver kunst- og designhistoriker Charlotte Malte, der efterfølger Marie Louise Helveg Bøgh, som tiltræder stillingen som direktør for foreningen Kunst på Arbejde.


Charlotte Malte har erfaring med internationale relationer fra Slots- og Kulturstyrelsen, udstillings- og ledelseserfaring fra Designmuseum Danmark samt fra det private erhvervsliv, senest som udviklings- og administrationschef i restaurationsbranchen. Bestyrelsesformand Hanne Menné ser frem til samarbejdet med den nye direktør og udtaler i den forbindelse:

”Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design danner ramme om mange professionelle kunstneres praksis og produktion. Med støtte fra Det Obelske Familiefond har FABRIKKEN i de seneste år gennemgået en udviklingsproces, som har resulteret i, at vi i dag kan overdrage en velfungerende organisation til en ny direktør. Der er derfor et godt grundlag for videreudviklingen af FABRIKKENs virke. Charlotte Malte har solid ledelseserfaring, stærke kompetencer og samarbejdsevner og derudover spænder hun fagligt over både billedkunst og design. Vi mener, at hun er den helt rette til at stå i spidsen for FABRIKKEN og skabe en fælles retning for husets brugere og øvrige interessenter.”


Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design er Danmarks største atelierfællesskab for professionelle billedkunstnere og designere. FABRIKKEN støttes af Københavns Kommune, som blandt andet yder huslejetilskud. Med en brugerflade på 70 kunstnere fordelt i 49 atelierer samt en 1.000 m2 produktionshal er FABRIKKEN en karrierefremmende ramme om kunstnerisk produktion og praksis. FABRIKKEN prioriterer udvekslingen mellem fagfæller og har blandt andet et atelierprogram for nyuddannede kunstnere. For at stimulere den kollegiale udveksling driver FABRIKKEN i dag tre residencyprogrammer for internationale kunstnere og kuratorer, som også bidrager til den danske kunstscene med nye impulser udefra. Biennalen Alt_Cph afholdes i FABRIKKENs produktionshal og skaber møder mellem kunstnerdrevne initiativer og et stort publikum. I 2018 blev FABRIKKEN hædret med Finn Juhl Prisen for sit kuratoriske arbejde med rammerne om kunstnerisk produktion. Det er netop disse rammer, der interesserer Charlotte Malte:

“Jeg glæder mig til at komme til at arbejde med kunst igen og ikke mindst til at arbejde med kunstnere igen. Sammen skal vi skabe de bedste rammer for at skabe kunst og design samt dialog om kunst og design. Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design skal danne rammen om både produktion og events og samtidig være et sted, hvor vi frit og åbent diskuterer både kunsten, kunstneren og deres rolle i samfundet. Jeg glæder mig til at være med til at gøre FABRIKKEN til et sted flere kender og til et sted endnu flere har lyst til at støtte op om.”


Charlotte Malte tiltræder stillingen pr. 1. december.