HuskMitNavn indleder version 2.0 af FABRIKKEN Afd. AC i Amager Centret

23. februar 2023

Pressemeddelelse

I ly af februar-natten har den anonyme billedkunstner HuskMitNavn pustet nyt liv i den amagerkanske udstillingsplatform FABRIKKEN Afd. AC, der har ligget i dvale siden sommeren 2022. Nu genoplives platformen, der bringer mere kunst ud til folket, der hvor folket er. Og folket er i Amager Centret. Værket kan opleves frem til sommer.

Hist hvor væggen slår en bugt, ved siden af frisør Pii i stueetagen, på vej mod Amager Isenkram og Apoteket, har det ottende bidrag til udstillingsplatformen FABRIKKEN Afd. AC set dagens lys torsdag morgen, d. 23. februar. Bag værket, der er malet direkte på den knækkede væg, står kunstneren HuskMitNavn, hvis streg – modsat hans ansigt ­– mange danskere vil genkende. Kunstneren befinder sig nemlig et ganske særligt sted på den danske samtidskunstscene, hvor han i høj grad repræsenterer den brobygning mellem scenen og det almindelige menneskes hverdag, som FABRIKKEN Afd. AC arbejder aktivt for at styrke. HuskMitNavn er derfor også den oplagte kick-start af et nyt, bredspektret udstillingsprogram af samtidskunst i Amager Centret.


FABRIKKENs direktør, Charlotte Malte, er glad for, at vi nu igen kan få kunstoplevelser af høj kvalitet i Amager Centret. ”Vi vil gerne takke de mange bidragydere og kunstnere, som har gjort det muligt at igangsætte endnu et udstillingsprogram her i vores lokale shoppingcenter. Vi takker varmt for den lokale opbakning til projektet fra både Amager Øst og Vest Lokaludvalg samt fra 15. Juni Fonden. Vi er meget glade for samarbejdet med Centret, som bygger bro mellem to af Amagers store arbejdspladser tværs over Amagerbrogade. Amagers borgere fortjener kunstoplevelser af høj kvalitet, og vi er særligt glade for at kunne nå nogle af de mennesker, der ikke har årskort til de store museer. I centret kan man møde kunsten i et offentligt rum, som man er tryg ved, og hvor man føler sig godt tilpas. Det gør en positiv forskel, og vi kan mærke, at der er rift om de mange kreaposer, vi uddeler i forbindelse med udstillingerne.”

Det (u)spektakulære i hverdagen

Til Amager Centret har HuskMitNavn valgt at male en kat, der bliver jagtet af en mus. Værket udnytter på fineste vis sit specifikke sted, to vægflader og et hjørne, så det ser ud som om, katten springer igennem hjørnet med musen efter sig. I værket er musen i færd med at sætte de skarpe fortænder i kattens halespids, og kattens udtryk er passende bekymret. Værket har ingen titel, men havde det haft én, kunne det være Mus bider Kat. Mange kender sikkert vendingen ”Mand bider Hund”, som er journalismens sprog for den spektakulære nyhedshistorie, det overraskende og forsideegnede, som står i modsætning til Hund bider Mand, der er det ’forventede’, den lidt kedelige men ofte mere relevante historie.


I sine værker sætter HuskMitNavn fokus på de oversete fortællinger og mennesker, og på de hverdagssituationer, som ikke er spektakulære og insta-venlige, men som er betydningsfulde for de mennesker, de angår. At det er dette motiv, kunstneren har valgt til netop dette offentlige rum, kan pege på Amager Centret som en vigtig ramme om vores hverdag. Med værket i Amager Centret slår kunstneren et slag for virkeligheden i al dens værdighed og ensformige signifikans.


Værket kan opleves i stueplan i Amager Centret frem til og med juli 2023, og ledsages i påsken af det gratis formidlingsinitiativ ”Krea-posen”, der bringer gør-det-selv-kunst inspireret af aktuelle udstillinger på platformen ud til lokale børnefamilier.

Om FABRIKKEN Afd. AC

FABRIKKEN Afd. AC åbnede i september 2020 og viser skiftende værker af danske samtidskunstnere i Amager Centret. Frem til sommeren 2022 kunne man i centret opleve værker af kunstnerne Henrik Plenge Jakobsen, Søren Hüttel, Esben Weile Kjær, Michelle Eistrup, Siska Katrine Jørgensen, Camilla Berner og Molly Haslund. I 2023 og 2024 præsenterer platformen et program af seks danske samtidskunstnere. Til kunstoplevelserne knyttes kreativ formidling målrettet børnefamilier. Læs mere om FABRIKKEN Afd. AC her.

FABRIKKEN Afd. AC er initieret af FABRIKKEN for Kunst og Design i samarbejde med Amager Centret. Udstillingen med HuskMitNavn er støttet af 15. Juni Fonden, Amager Øst Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg og Amager Centret.

Om HuskMitNavn

HuskMitNavn (f. 1975) er billedkunstner med rødder i streetart. Han arbejder i mange billedmedier fra on-location udsmykninger over maleri, tegning og grafik. Med sin karakteristiske stil bruger han sin kunst til at fortolke og afdække nye betydninger og muligheder i vores umiddelbare omgivelser. I en satirisk streg tager han pulsen på samtiden og kommenterer på både politiske og mellemmenneskelige relationer – og spiller kispus med sin beskuer, når han benytter sit figurative univers til at skabe stof til eftertanke. Læs mere om kunstneren på hans hjemmeside: https://huskmitnavn.dk/

Om FABRIKKEN for Kunst og Design

FABRIKKEN for Kunst og Design er Danmarks største atelierbygning, hvorfra mere end 60 kunstnere og designere dagligt skaber kunst til ind- og udland. FABRIKKEN tilbyder attraktive faciliteter for kunstproduktion i Hovedstaden og arbejder for at styrke vilkår for kunstproduktion. FABRIKKEN faciliterer desuden residency-programmer for internationale kunstnere og kuratorer.