FABRIKKEN Afd. ACs gratis kreapose: Er kunsten tilfældig og itu?

11. marts 2024


Op til påske kan børnefamilier endnu en gang afhente en gratis ”kreapose” i Amager Centret. Frem til juni kan billedkunstner Theis Wendts værker opleves flere forskellige steder i Amager Centret, som en del af udstillingsplatformen FABRIKKEN Afd. AC. Posen med gør-det-selv-kunst for børn og deres voksne, er inspireret af netop Theis Wendt og uddeles gratis i KidsCoolshop på 1. sal fra lørdag d. 23. marts.


Udstillingen ”Omnipresence” af billedkunstner Theis Wendt åbnede i Amager Centret i januar. Wendts fire kunstværker i centret, er over én meter høje, og det ligner til forveksling, at billederne er gået i stykker. At der er nogen, der har svinget en hammer, og smadret glasset i de store, hvide rammer, der minder lidt om en reklamestander til plakater. Men når man kigger nærmere på de store værker, så er alle splinterne der stadig, fastfrosset inde i billedet.

Kreaposen er klar til påskeferien, og den er inspireret af Theis Wendts udstilling ”Omnipresence” – som betyder Allestedsnærværende – og af den måde, som han har arbejdet med både noget ødelagt og noget tilfældigt i sine kunstværker. Sammen skal vi afprøve forskellige teknikker, som du selv kan bruge til at lave nye billeder af materialer, man måske skulle tro der var ødelagt, og billeder, hvor det er tilfældighederne, der er med til at skabe de smukke udtryk.


Kreaposen kan afhentes gratis i KidsCoolshop på 1. sal i Amager Centret fra lørdag d. 23. marts og så længe lager haves. Der uddeles 750 poser efter først-til-mølle-princippet.


FABRIKKEN Afd. AC’s kreapose indeholder vejledning og materialer for fire personer, til kreative aktiviteter hvor I lærer sjove teknikker, der arbejder med temaerne ”tilfældighed” og ”noget ødelagt”. Vi skal både rive papir i stykker og male med sugerør og sæbebobler! Alle kan være med, for formidlingsinitativet er designet til, at familien udforsker og laver kunst sammen i påskeferien.


Om FABRIKKEN Afd. AC
FABRIKKEN Afd. AC er en udstillingsplatform drevet af FABRIKKEN for Kunst og Design, der gør samtidskunsten til en del af indkøbsturen i Amager Centret. I 2020 skabte FABRIKKEN for Kunst og Design, i samarbejde med centret, en ny platform for kunstoplevelser af høj kvalitet i utraditionelle rammer. Platformen er flydende og låner butikker, vægge og mellemrum til udstillinger og værkvisninger. På FABRIKKEN Afd. AC i Amager Centret er samtidskunsten på display fra morgen til aften, alle ugens dage. Og kunsten er for alle. Læs mere om FABRIKKEN Afd. AC her: https://www.ffkd.dk/fabrikken-afd-ac/


Platformen drives af FABRIKKEN for Kunst og Design. Udstillingen med Theis Wendt og kreaposen er støttet af Amager Centret, Amager Øst Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg15. Juni Fonden, Spar Nord Fonden, Beckett Fonden og Statens Kunstfond. Kreaposen er pakket i samarbejde med People Like Us i Amager Centret.