FABRIKKEN Afd. AC: #12 Lilibeth Cuenca Rasmussen “LOOPS & HOOPS”

13. maj 2024

I forbindelse med dette års Art Matter Festival leder billedkunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen den involverende performance-aktion LOOPS & HOOPS på centertorv, etager og gange i Amager Centret. 13 performere blander hulahop og kroppens sorgløse cirkularitet ind i den fortravlede center-koreografi lørdag den 1. juni kl. 11-13.

Der er 13 af dem, og smilende indtager de Amager Centeret med svingende hulahopringe og kroppen i bevægelse. Det er lørdag omkring middag, og mens Amagerkanerne shopper, hooper de og laver tricks med ringen. De står i deres egen lille verden, spredt i center-infernoet. Når chancen byder sig, inviterer de forbipasserende centergæster til at hoope med, og blive en del af de cirkulære bevægelseslege.

Hulahop er en dynamisk leg, der både spreder positive energier og som for mange skaber associationer til barndommens sorgløse og uforpligtende tidsspilde, som Cuenca Rasmussen introducerer i centeratmosfæren for en stund.

Hulahopringene repræsenterer samtidig symbolet på det cirkulære, på cyklus – den kvindelige energi – som kunstneren subtilt spreder med sine smittende, cirkulære bevægelser. Som en legende modsætning til det maskuline og til samtidens lineære tidsopfattelse, bliver Cuenca Rasmussens performance et symbolsk forsøg på at gå mod præstationssamfundets strømlining. Samtidig insisterer hun på at trodse tallet 13 og lade de 13 hulahoppende performere blive et opgør med den overtro, som er dybt forbundet med både religiøse forskrifter og regelbundne systemer.


Tid og sted
Lørdag den 1. juni
Kl. 11 – 13
FABRIKKEN Afd. AC
Amager Centret, Reberbanegade 3, 2300 København S


Performancen er en del af Art Matter Festival 2024.    

Deltagende performere: Agi / Astrid  Haugesen, Laura Cotton, Anne Sofie Djernis, Nanna Erika, David Marshal, Kajsa Balk-Møller, Hannah Owens, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Line Rolf, Nanna Segall, Viktoria Semenova, Emil Steensen og Mia Lomholt Tvede.

Om FABRIKKEN Afd. AC

FABRIKKEN Afd. AC er en udstillingsplatform, der gør samtidskunsten til en del af indkøbsturen i Amager Centret. I 2020 skabte FABRIKKEN for Kunst og Design platformen, der er flydende og låner butikker, vægge og mellemrum til udstillinger og værkvisninger frem til og med 2024. Performancen af Lilibeth Cuenca Rasmussen er det 12. bidrag til platformen, der tidligere har vist værker, performances og installationer af et stærkt felt af danske samtidskunstnere: Henrik Plenge Jakobsen, Søren Hüttel, Esben Weile Kjær, Michelle Eistrup, Siska Katrine Jørgensen, Camilla Berner, Molly Haslund, HuskMitNavn, Luna Scales og Rasmus Myrup. I forbindelse med Art Matter Festival kan det 11. bidrag af Theis Wendt også fortsat opleves i Amager Centret. Til kunstoplevelserne knyttes kreativ formidling målrettet børnefamilier flere gange årligt. Læs mere om FABRIKKEN Afd. AC her.


Platformen er initieret af FABRIKKEN for Kunst og Design og realiseres i samarbejde med Amager Centret. Projektet er i 2024 støttet af Amager Øst Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg, 15. Juni Fonden, Statens Kunstfond, Spar Nord Fonden og Beckett Fonden.

Om Lilibeth Cuenca Rasmussen

Lilibeth Cuenca Rasmussen (født i Manila, 1970) bor og arbejder i København og Bergen.

Tilbagevendende tematikker i Lilibeth Cuenca Rasmussens kunst er identitet i forhold til køn og etnicitet perspektiveret ind i en sociokulturel kontekst. Værkerne udspringer fra en performativ idé og materialiseres i en lang række medier som video, foto, installationer og skulptur. Cuenca arbejder ofte tværæstetisk med dansere, komponister, musikere m.fl. Hendes værker engagerer og konfronterer.
Cuenca er repræsenteret i følgende Nordiske samlinger: HAM, Helsinki Art Museum og KIASMA, Museum of Modern Art, Helsinki, Aros, Aarhus, Rønnebæksholm, Næstved, Statens Museum for Kunst, Horsens Kunstmuseum, Museet for Samtidskunst Roskilde, HeART Herning Kunstmuseum, Malmö Kunstmuseum.

Læs mere om Lilibeth Cuenca Rasmussen på kunstnerens hjemmeside: lilibethcuenca.com.

Om FABRIKKEN

FABRIKKEN for Kunst og Design er Danmarks største atelierbygning, hvorfra mere end 60 kunstnere og designere dagligt skaber kunst til ind- og udland. FABRIKKEN tilbyder attraktive faciliteter for kunstproduktion i Hovedstaden og arbejder for at styrke vilkår for kunstproduktion. FABRIKKEN faciliterer desuden residency-programmer for internationale kunstnere og kuratorer.