Esben Weile Kjær

Værk: “Advertise, hypnotise, traumatise”, 2021

Høje Gågade, på begge sider af gangbroen til P-huset. Synlig fra stueplan og 1. sal.
Udstillet fra 25. juni 2021 – 23. januar 2022. Midlertidig installation.


Det tredje værk i udstillingsrækken under FABRIKKEN Afd. AC, er af den fremadstormende billedkunstner, Esben Weile Kjær. I værket ‘Advertise, Hypnotise, Traumatise’ har Esben Weile Kjær taget udgangspunkt i otte symboler fra den læderjakke, som han gik med, da han var punker. Til udstillingen i Amager Centret har Weile Kjær transformeret læderjakkens symboler til kæmpemæssige lysskilte i samarbejde med en virksomhed, der til daglig producerer skilte til butikker.

I deres nye form minder symbolerne om logoer fra kendte mærkevarer, som de hænger midt i Amager Centeret, hvor de peger på en kommercialisering af de ideologier og subkulturer, som symbolerne repræsenterer. Den store lysinstallation breder sig over mere end 25 meter i den centrale gågade, hvor den hænger over bl.a. Spejdersport og Søstrene Grene. I tillæg til den store lysinstallation, hænger et relief af indstøbte populærkulturelle genstande på centrets 1. sal, for enden af Høje Gågades rulletrappe. Som en tidskapsel indlemmer relieffet udstillingens ånd og skaber kontekst i både tid og sted. Udstillingen er både en fejring af Amager som historisk sted for arbejderklassen, men den rummer også en kritik af den gentrificering, som foregår.Om Esben Weile Kjær

Esben Weile Kjær (f. 1992) er under uddannelse på det Kongelige Danske Kunstakademi, hvorfra han tager afgang i 2022.

Han har trods sin unge alder allerede markeret sig internationalt som et af performancekunstens helt store pofiler. Udover performance involverer Weile Kjærs praksis bl.a. skulptur og video, og kredser om tematikker som oplevelsesøkonomi, generationel angst og populærkulturens indflydelse på samfund og fællesskab.

I 2018 kuraterede Esben Weile Kjær, i samarbejde med sin søster kuratoren Anna Weile Kjær, kunstbiennalen Alt_Cph på FABRIKKEN for Kunst og Design, under titlen ’Over-existing’. Esben Weile Kjær er medlem af den kunstnerstyregruppe, der har bidraget til udformningen af ’FABRIKKEN Afd. AC’.