Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Open Call: ledigt atelier (deadline 26.02)

februar 10, 2021 @ 08:00 februar 26, 2021 @ 12:00

Atelier #29

Atelier beliggende i stueplan udbydes nu i open call. Atelieret er 30 m2, og husleje pr. måned er i 2021 DKK 2.335 + moms. Atelieret har vand og afløb samt højtsiddende vinduer. Alle vægge er beklædt med fliser i ca. 2 meters højde.


Dato for overtagelse af atelieret er den 1. april 2021.


Udover privat atelier inkluderer lejen desuden:

 • Adgang til Danmarks største atelierbygning døgnet rundt
 • Fri adgang til nyistandsat fælles køkken, toiletter og fælles have
 • Repræsentation på FABRIKKENs hjemmeside og sociale medier
 • Fagligt netværk med FABRIKKENs 70 professionelle kunstnere og designere
 • Kuratorbesøg samt faglige og sociale arrangementer
 • Rabat på intern hal- og lokaleleje

Inkluderet i lejen er pt. også varme, vand, rengøring af fællesarealer samt internet.
FABRIKKEN tilbyder i udgangspunktet en tidsbegrænset lejeaftale på max 3 år. Herefter er det muligt at ansøge om en ny lejeperiode på tre år. Der kan søges om ny lejeperiode op til tre gange.
Lejen kan stige med max. 5% pr. år. I 2021 må påregnes aconto-opkrævning af el, som man kan få refunderet en del af, såfremt man er momsregistreret. Der opkræves to måneders depositum.


ANSØGNING

Professionelle billedkunstnere kan ansøge. Kunstnerkollektiver eller grupper kan også ansøge og skal i så fald sende én samlet ansøgning.

Vi lægger vægt på menneskelige og faglige fællesskaber, og vi forventer, at husets brugere deltager i fælles opgaver og begivenheder, så som diverse udvalg, Åbent Hus og den årlige arbejdsdag. Derudover er det et krav, at atelieret/værkstedet bliver brugt aktivt til kunstproduktion.


Ansøgningen skal indeholde følgende:

 • Kort beskrivelse af kunstnerisk praksis og eksempler på kunstnerens aktiviteter gennem de seneste år samt planlagte aktiviteter i nær fremtid
 • Kort beskrivelse af, hvordan kunstneren påtænker at bidrage til hhv. det faglige og det sociale fællesskab på FABRIKKEN
 • Kort beskrivelse af kunstnerens motivation for at have et atelier på netop FABRIKKEN
 • Omfang af påtænkt anvendelse af atelier samt påtænkt anvendelse af FABRIKKENs andre faciliteter

Ansøgningens form: 1-2 A4-sider skriftlig ansøgning samt CV på max. 1 side. Inkluder desuden max. 5 billedeksempler samt et par relevante links og kontaktoplysninger.

Ansøgningen sendes som én samlet pdf, der navngives med ansøgers navn. Ansøgningen sendes som én samlet pdf til application(at)ffkd.dk og skal være os i hænde senest d. 26. februar 2021 kl. 12:00.

FABRIKKENs bestyrelse vurderer ansøgningerne og træffer afgørelsen. Du/I kan forvente svar på ansøgningen medio marts 2021.

Har du spørgsmål, kan du kontakte Maria Gry Bregnbak på mb(at)ffkd.dk eller på tlf. 32549424.

NB: Der er fremvisning af atelieret d. 17. samt d. 23. februar, begge dage kl. 13:00-14:00.

Tilmelding til fremvisning er ikke nødvendig, men der kan forekomme ventetid grundet Corona-sikring. Kontakt Maria Gry Bregnbak på +45 81712676 ved ankomst til FABRIKKEN.


Om FABRIKKEN

Fonden FABRIKKEN for Kunst og Design er Danmarks største atelierbygning. Omtrent 70 professionelle billedkunstnere og designere arbejder dagligt i husets 50 atelierer, samt i den 1.000 m2 store produktionshal. FABRIKKEN er en professionel kunstinstitution, som ligeledes driver residencyprogrammer for udenlandske kunstnere og kuratorer og er værter for biennalen Alt_Cph.

Ud over attraktive arbejdsrum har vi en fælles ugentlig frokost, arrangementer med vores udenlandske gæstekunstnere, Open Studios, kuratorbesøg og andet, der styrker fagligheden og det kollegiale fællesskab.

FABRIKKEN er støttet af Københavns Kommune og Det Obelske Familiefond.