Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

FABRIKKEN Afd. AC #1: Henrik Plenge Jakobsen


Oplev Henrik Plenge Jakobsens værk ”Ultramarint og gult rotorrelief”, 2020 i Amagercenteret. Du finder værket ved indgang til metroarkaden v. apoteket.

september 1, 2020 @ 08:00 marts 15, 2021 @ 20:00

FABRIKKEN Afd. AC er en udstillingsplatform, der gør samtidskunsten og den kunstneriske proces til en del af indkøbsturen, i den amagerkanske center-kranspulsåre; Amager Centret. Spiret af den nye, covide virkelighed, har FABRIKKEN for Kunst og Design i samarbejde med centret, skabt en ny platform for kunstoplevelser i utraditionelle rammer, hvor kunsten er på display selv udenfor almindelig kontortid. Og hvor kunsten skal være for alle.

Platformen er flydende og låner midlertidigt tomme rum, vægge og lommer til udstillinger, workshops og events, der imødekommer både centergæster og kunstpublikum. Det første værk på FABRIKKEN Afd. AC blev monteret i september 2020.

FABRIKKEN Afd. AC er et lokalt non-profit outreach- og formidlingsprojekt initieret af FABRIKKEN for Kunst og Design og støttet af Amager CentretStatens KunstfondAmager Øst Lokaludvalg og Det Obelske Familiefond.

Gratis

HVORFOR

FABRIKKEN for Kunst og Design er et hus, hvor der produceres samtidskunst. Det er en arbejdsplads og dørene er oftest lukkede for offentligheden, for kunstnerne skal have arbejdsro. Samtidig ønsker vi at dele oplevelsen af samtidskunst med de mennesker, der bor omkring FARBRIKKEN på Sundholm. Og gøre det på en uformel måde, i en sammenhæng, hvor publikum er bredt og mangfoldigt.
Derfor er Amager Centret den bedst tænkelige platform. Kunsten skal ud til folket, og folket er i Amager Centret.


FABRIKKEN Afd. AC er vores bidrag til at gøre besøget i Amager Centret til andet og mere end en indkøbstur. Og samtidig udbrede kendskabet i offentligheden til, hvad nutidens kunst er og kan. De udstillende kunstnere er udvalgt ud fra, hvad platformens styregruppe mener vil fungere godt i denne ramme, både for kunstner og publikum. Samtidig er det en oplagt mulighed for at lade samtidskunsten lege med muligheder og formater.


Storcentret er vor tids markedsplads. Det er her folk mødes og meninger brydes. Kunsten tegner på mange forskellige måder et billede af vores tid og har til alle tider udgjort en – mere eller mindre – direkte kommentar til vores fælles virkelighed. Derfor er det vigtigt, at kunsten befinder sig midt i det pulserende liv og ikke alene befinder sig på udstillingssteder, hvor kun en del af befolkningen kommer. FABRIKKEN Afd. AC ønsker at styrke kunstens muligheder for at virke dér, hvor det hele sker. 

HVEM STÅR BAG

De kuratoriske kræfter bag FABRIKKEN Afd. AC udgøres af en projektstyregruppe. Gruppen består af kunstnerne Molly HaslundCamilla Berner og Esben Weile Kjær samt FABRIKKENs udviklingsansvarlige Maria Gry Bregnbak og koordinator Sidsel Søgaard Spas.

TAK

FABRIKKEN Afd. AC var ikke en realitet uden generøs støtte og opbakning fra Amager CentretStatens Kunstfond15. Juni FondenDet Obelske Familiefond og Amager Øst Lokaludvalg. Tak.


Amager Centret

Reberbanegade 3
København S, 2300 Danmark
+ Google Maps