Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

FABRIKKEN Afd. AC #3: Esben Weile Kjær

juni 25, 2021 @ 08:00 september 30, 2021 @ 17:00

Oplev værket “Advertise, hypnotise, traumatise” i Høje Gågade i Amager Centret, ved siden af gangbroen til P-huset, fra slutningen af juni. Værket kan ses fra både stueplan og 1. sal.

Læs mere om FABRIKKEN Afd. AC her: https://www.ffkd.dk/fabrikken-afd-ac/

Free

FABRIKKEN Afd. AC er en udstillingsplatform, der gør samtidskunsten og den kunstneriske proces til en del af indkøbsturen, i den amagerkanske center-kranspulsåre; Amager Centret. Spiret af den nye, covide virkelighed, har FABRIKKEN for Kunst og Design i samarbejde med centret, skabt en ny platform for kunstoplevelser i utraditionelle rammer, hvor kunsten er på display selv udenfor almindelig kontortid. Og hvor kunsten skal være for alle.

Platformen er flydende og låner midlertidigt tomme rum, vægge og lommer til udstillinger, workshops og events, der imødekommer både centergæster og kunstpublikum. Det første værk på FABRIKKEN Afd. AC blev monteret i september 2020.

FABRIKKEN Afd. AC er et lokalt non-profit outreach- og formidlingsprojekt initieret af FABRIKKEN for Kunst og Design i samabejde med Amager Centret.

HVORFOR

FABRIKKEN for Kunst og Design er et hus, hvor der produceres samtidskunst. Det er en arbejdsplads og dørene er oftest lukkede for offentligheden, for kunstnerne skal have arbejdsro. Samtidig ønsker vi at dele oplevelsen af samtidskunst med de mennesker, der bor omkring FARBRIKKEN på Sundholm. Og gøre det på en uformel måde, i en sammenhæng, hvor publikum er bredt og mangfoldigt.
Derfor er Amager Centret den bedst tænkelige platform. Kunsten skal ud til folket, og folket er i Amager Centret.


FABRIKKEN Afd. AC er vores bidrag til at gøre besøget i Amager Centret til andet og mere end en indkøbstur. Og samtidig udbrede kendskabet i offentligheden til, hvad nutidens kunst er og kan. De udstillende kunstnere er udvalgt ud fra, hvad platformens styregruppe mener vil fungere godt i denne ramme, både for kunstner og publikum. Samtidig er det en oplagt mulighed for at lade samtidskunsten lege med muligheder og formater.


Storcentret er vor tids markedsplads. Det er her folk mødes og meninger brydes. Kunsten tegner på mange forskellige måder et billede af vores tid og har til alle tider udgjort en – mere eller mindre – direkte kommentar til vores fælles virkelighed. Derfor er det vigtigt, at kunsten befinder sig midt i det pulserende liv og ikke alene befinder sig på udstillingssteder, hvor kun en del af befolkningen kommer. FABRIKKEN Afd. AC ønsker at styrke kunstens muligheder for at virke dér, hvor det hele sker. 

TAK

FABRIKKEN Afd. AC var ikke en realitet uden generøs støtte og opbakning fra Amager CentretStatens Kunstfond15. Juni FondenDet Obelske Familiefond og Amager Øst Lokaludvalg. Tak.

Amager Centret

Reberbanegade 3
København S, 2300 Danmark
+ Google Maps