Residency-programmer

Read about the art residency programs in English here


Artist in residence på FABRIKKEN

Hvert år er FABRIKKEN vært for en række udenlandske kunstnere via tre residency-programmer: World Wide Air, FAIR og FIDA. Som kreativt hus med en kunstfaglig stab og et bredt felt af kunstnere samlet under ét tag, kan vi bidrage til at internationalisere den danske kunstscene ved at tilbyde gode betingelser for research- og netværk på tværs af lande.

Vores udenlandske residenter skaber nye samarbejder og bidrager til kunstscenen med nye impulser. Samtidig kommer de rundt i København og i resten af landet, hvor de mødes med FABRIKKENs partnerinstitutioner og andre aktører. I 2019 har FABRIKKENs samarbejder bl.a. ført til, at resident Alice Hamon holdt skoleworkshops med efterfølgende udstilling hos Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg, mens Georgia Munnik fra Sydafrika har delt perspektiver på sin praksis i en talk med Michelle Eistrup hos Sixtyeight Art Institute.   


Artist in residency på FABRIKKEN i 2022

FABRIKKENs Internationale Residency-programmer FAIR og FIDA vil i 2022 prioritere samarbejdet med Finland, blandt andet via samarbejder med FININ – Finlands Kulturinstitut i Danmark og med The Finnish Cultural Foundation i Finland. Den overordnede ramme for programmerne er kunstnerisk research, netværk og udveksling mellem den danske og finske samtidskunstscene.


Kortere afstand mellem den danske og internationale kunstscene

Som resident hos FABRIKKEN får residenten stillet atelier og bolig til rådighed, og som en del af programmerne får man tilknyttet en mentor eller peer på den danske kunstscene samt faglig sparring og support. Opholdet afrundes typisk med en værkvisning eller artist talk, som er åben for offentligheden.

Som følge af FABRIKKENs placering og gunstige netværksmuligheder, kan vi tiltrække internationale residenter på højt niveau. Et niveau der skaber karrieremuligheder til danske kunstnere og desuden kommer et publikum til gode. F.eks. har de tidligere residenter Tiffany Chung, Ramin og Rokni Haerizadeh og Hesam Rahmanian deltaget i udstillingen Homeless Souls på Louisiana i 2019. Hør Tiffany Chung fortælle om hendes bidrag til udstillingen her.

Flere af FABRIKKENs residenter giver tillige workshops for børn og unge, som får mulighed for at prøve kræfter med materialer, idéer og teknikker.   

Opholdene udbydes via Open Call og en faglig jury til hvert program udvælger residenterne blandt ansøgerne. Open Calls annonceres på FARIKKENs hjemmeside her og sociale medier.


Tre residency-programmer

FABRIKKEN råder over tre residency-programmer som tilsammen henvender sig til kunstnere fra alle verdenshjørner.


FAIR

FAIR-programmet modtager kunstnere og kuratorer, som er på et tidligt stadie i karrieren og har bopæl i de Nordiske og Baltiske lande. Programmets formål at bidrage til et dansk kunstmiljø med netværksmuligheder og nye impulser udefra og at give udenlandske kunstnere researchmuligheder og indblik i den danske kunstscene.  


FAIR er støttet af Det Nordisk Baltiske Mobilitetsprogram under Nordisk Kulturkontakt, Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond og Beckett-Fonden.


Hør tidligere FAIR-resident, Chiara Bugatti, berette om sit residency på FABRIKKEN her.


Chiara Bugatti, Fair-resident på FABRIKKEN i 2019

World Wide Air

World Wide Air (WWA) er FABRIKKENs residency-program for etablerede kunstnere fra hele verden. Programmets formål er at bidrage til et dansk kunstmiljø med netværksmuligheder og nye impulser udefra, og at give udenlandske kunstnere mulighed for at dele deres viden med danske aktører.


World Wide Air er støttet af Københavns Kommune, Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond og Beckett-Fonden.


FIDA

I 2019 har FABRIKKEN, i samarbejde med Det Finske Kulturinstitut i Danmark, inviteret kunstnere fra Finland på ophold i Danmark. Formålet med residency-programmet FIDA er at skabe netværk mellem de to landes kunstscener og at introducere en finsk kunstner til det danske kunstmarked.  


FIDA er finansieret af Finlands Kulturinstitut i Danmark.

Ansøg om residency

Læs mere om hvordan man ansøger her