Åbent Hus 2008

7. maj 2008

Bestyrelsesformand Ida Munk bød velkommen, Kulturborgmester Pia Allerslev holdt åbningstale, og værkstederne slog dørene op, så gæsterne kunne kigge ind.

Kuverttelt 2001-2008

Dagen bød også på fernisering af værket "Kuverttelt 2001-2008" skabt af Camilla Nørgård, kunstner og FABRIKKENs daglige leder.

Installationen indtog FABRIKKENs store produktionshal og bød velkommen til et socialt, skulpturelt og poetisk rum, skabt af ca. 4.000 kuverter. Konkrete spor fra FABRIKKENs utallige brevkorrespondancer gennem årene.

Teltet udgør en form for patchwork og arkiv af indsamlede kuverter, som peger på de mange statslige, kommunale, private og internationale kontakter, der udgør en væsentlig del af FABRIKKENs netværk.

In Memory of You

Heidi Hove Pedersens "In Memory of Yoy" skulle også indvies. En mindebænk placeret på Sundholms i nærheden af FABRIKKEN. Bænken er importeret fra USA, hvor en privat ’Memorial Park Bench’ i det offentlige rum er blevet et udbredt fænomen og tegn på stigende grad af sammensmeltning af det private og offentlige.

Denne sammensmeltning finder vi også på Sundholm, dog på lidt anden vis. Sundholm er i høj grad et fælles, socialt rum, men med udsyn til private bygninger. "In Memory of You" skifter det personlige ud med et tvetydigt åbent budskab ved at pege ud på beskueren og brugeren. Er bænken til minde om dig, mig eller Sundholm som område? Værket blev introduceret af kurator Lotte Juul Petersen.

Bogreception

I "Kuverttelt 2001-2008" kunne man købe kataloget til udstillingen "Mind the Gap", som foregik i september-december 2007.

Deltagende kunstnere var: Ann Lislegaard, Ursula Nistrup, Camille Norment. Kataloget med tilhørende CD er en dokumentation af projekterne i tekst, billede og lyd. Derudover vil der være mulighed for at købe magasinet Zeus, skabt af kunstnerne Christian Egger, Manuel Gorkiewicz, Christian Mayer, Yves Mettler, Magda Tothova, Ruth Weismann og Alexander Wolff.