Charlie Hammond

Charlie Hammond er uddannet fra Glasgow School of Art, Afdeling for Maleri, hvor han tog afgang i 2002. Han har sidenhen været medlem af komiteen for Transmission Gallery (2003 - 2005); et kunstnerdrevet galleri, som åbnede i Glasgow i 1983. Charlie Hammond har udstillet både nationalt og internationalt, og han underviser p.t. på Glasgow School of Art. Om sin praksis siger kunstneren:

“Although primarily painting and sculpture it is within these historical and traditional forms
of art making that I find the most fertile ground for new thinking; the weight of history gives
room for reaction and manipulation whilst giving context to my work.”

Visse tematikker optræder gentagne gange i Charlie Hammonds arbejde i form af strukturelle motiver: Cirkeldiagrammer, veje og spaghetti af keramik, sten, mursten og malerklatter - også i keramik - er introduceret i malerierne p.g.a. deres ladede værdi som betegnere, men bliver i lige
så høj grad billedets kompositoriske byggesten. Resultatet er en dialog mellem teknik og titel.

Charlie Hammond er inviteret af danske kunstner Sian Kristoffesen. Opholdet vil kunstneren bruge på at fremstille nye værker, at netværke og udveksle med det danske kunstmiljø, at afholde Artist Talks og en 'Pop-up-udstilling' på Islands Brygge, i samarbejde med Sian Kristoffersen. 

Fakta

CPH AIR-resident
April-maj 2014

Charlie Hammond was supported by Creative Scotland.

Links

Galerie Kamm

Relaterede emner

Open Call: FAIR residency Copenhagen 2017-18

Applications for the residency period 1 October 2017 – 1 July 2018 will be accepted until 5 June 2017 (closing tim... Læs mere.

FAIR-resident april-maj: Anna Lundh

Anna Lundh er FAIR resident i månederne april og maj.. Læs mere.